- Čas prípravy 20 minút
- Čas pečenia 20 minút
- Počet kusov: 50
Ingrediencie:
- Hrnček 250 ml
- 1 a ½ hrnčeka – hladká špaldová múka - https://www.nutrizona.sk/spaldova-muka-hladka-bio-1kg/
- 200 g – tmavá čokoláda
- 3 väčšie vajcia
- ½ hrnčeka kokosového mlieka - https://www.nutrizona.sk/bio-kokosove-mlieko-160-g/
- ¼ hrnčeka mandľového oleja - https://www.nutrizona.sk/day-spa-mandlovy-olej-100--250-ml/
- 3 PL horúcej vody
- ½ hrnčeka trstinového cukru - https://www.nutrizona.sk/trstinovy-cukor-bio-500g/
- 1 KL vanilková aróma - https://www.nutrizona.sk/vanilka-bourbon-mleta-10g/
- 1 ks prášok do pečiva
- Štipka soli
- Pohár obľúbeného džemu - https://www.nutrizona.sk/biolada-zahrada-bio-230g/
- Na obaľovanie kokos, kakao, mleté orechy alebo mandle
Postup:
- Upečieme si čokoládové cesto: Žĺtky oddelíme od bielkov. Bielky vyšľaháme so štipkou soli dotuha. Začíname bielkami, aby sme nemuseli umývať metličky. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vanilkovou arómou do peny, pridáme horúcu vodu, prešľaháme.
- Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. K žĺtkovej pene prišľaháme olej, vlažné mlieko a vlažnú čokoládu, nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva. Na záver varechou opatrne zapracujeme tuhý sneh z bielkov.
- Plech (cca 28x38 cm) vystelieme papierom na pečenie a na neho rozvrstvíme cesto, ktoré pečieme pri teplote 180°C – 20 minút. Necháme ho trochu vychladnúť a rozmrvíme do väčšej misy. Pridáme džem a vymiesime hmotu.
- Čokoládovú hmotu ochutnáme, ak máme radi sladšie, môžeme pridať ešte džem alebo práškový cukor. Z hmoty tvarujeme guľky, ktoré obaľujeme v kokose, kakau, orechoch či mandliach.