Kolagénová smotanová torta s domácimi piškótami

Pripravte si tradičnú smotanovú tortu s doma upečenými piškótami obohatenú o kolagén.

Na piškóty budeme potrebovať:

7ks vajce

100g cukor práškový trstinový - https://www.nutrizona.sk/trstinovy-cukor-praskovy-bio-400g/

100g cukor trstinový - https://www.nutrizona.sk/trstinovy-cukor-bio-500g/

120g múka hladká

120g múka špaldová hladká - https://www.nutrizona.sk/spaldova-muka-hladka-bio-1kg/

Štipka soli

1 ČL zemiakový škrob

1ČL vanilkový extrakt - https://www.nutrizona.sk/vanilka-bourbon-mleta-10g/

 

Postup:

  1. Oddelíme si bielka od žĺtkov. Bielka dáme do misy, žĺtka si dáme do druhej väčšej misy. V tretej mise zmiešame obe múky so zemiakovým škrobom.
  2. V miske si zmiešame oba cukry aj s vanilkovým cukrom. K bielkam pridáme soľ a vyšľaháme sneh do polotuha, ku ktorému postupne pridáme polovicu zmiešaných cukrov. Šľaháme, kým nebude sneh tuhý.
  3. V miske, v ktorej sme si odložili žĺtky, prisypeme druhú polovicu cukrov a vyšľaháme do peny.
  4. Do žĺtkovej zmesi pridávame postupne sneh, ktorý už zašľahávame metličkou, nakoniec pridáme múku. Tú tak isto pridávame postupne a premiešame kým sa nám nevytvorí hladké cesto.
  5. Pripravíme si plech, naň položíme papier na pečenie. Rúru si predhrejeme na 175 – 180°C.
  6. Pripravíme si vrecko a kovovú špičku o priemere 1 – 2 cm. Vrecko si naplníme cestom a pomocou špičky vytláčame na papier koliečka o priemere 3 cm. Medzi jednotlivými koliečkami nechávame medzeru, aby sa nám pri pečení nespojili. Ak nemáte po ruke vrecko, vôbec to nevadí. Postačí vám lyžička. Pomocou nej naberiete cesto a vytvárate kopčeky, ktoré sa vám pekne roztečú do koliečka.
  7. Piškóty ešte posypeme kryštálovým trstinovým cukrom a necháme pár minút postáť. Následne vložíme plech do vyhriatej rúry a pečieme 10 – 15 minút.
  8. Po upečení piškóty necháme vychladnúť a keď už sú studené môžeme ich vložiť do uzatvárateľnej nádoby. Najlepšie však je nechať ich voľne vysušiť do ďalšieho dňa neprikryté.
  9. S takto upečenými a odležanými piškótami môžeme prejsť na prípravu torty.

 

Na tortu budeme potrebovať:

800 g kyslej smotany

250 g mascarpone (alebo tvaroh)

8 PL práškový trstinový cukor - https://www.nutrizona.sk/trstinovy-cukor-praskovy-bio-400g/

2 ČL kakao - https://www.nutrizona.sk/kakaovy-prasok-z-neprazenych-kakaovych-bobov-bio-150g/

Domáce piškóty

Ovocie čerstvé cca 250 g

Ovocie mrazené cca 500 g

2 odmerky Kolagén mango / (višňa – limetka) 

https://www.nutrizona.sk/collagen-mango/

https://www.nutrizona.sk/collagen-cherry-lime/

2 ČL agáve sirup - https://www.nutrizona.sk/agavovy-sirup-bio-360-ml/

2 ks cookies L&L čokoláda - https://www.nutrizona.sk/lenny-larry-s-the-complete-cookie----dvojita-cokolada-113-g/

3PL maslo

 

Postup:

  1. Pripravíme si dve misky na tmavý a biely krém. Do jednej nalejeme 400g kyslej smotany a polovicu mascarpone. Pridáme kakao a 4 lyžice cukru ( podľa chuti viac alebo menej) a zamiešame. V druhej zmiešame zvyšok smotany, mascarpone so štyrmi lyžicami cukru a rovnako premiešame.
  2. V miske rozdrvíme cookies a zmiešame s roztopeným maslom. Hmotu nasypeme na dno okrúhlej formy a poutláčame. Na túto hmotu vylejeme biely krém, na ktorý poukladáme piškóty.
  3. Na piškóty poukladáme rôzne čerstvé ovocie tak, aby bola pokrytá celá plocha piškót.
  4. Na ovocie vylejeme tmavý krém a naň taktiež poukladáme piškóty.
  5. V hrnčeku si rozpustíme a zohrejeme mrazené ovocie, do ktorého pridáme agáve sirup a keď už je ovocie horúce, hrnček odložíme a vmiešame doň kolagén. Ovocie dobre premiešame a necháme ho vychladnúť.
  6. Keď máme ovocie vychladnuté, môžeme ho naliať na piškóty. Stierkou opatrne rozotrieme po celej ploche.
  7. Tortu odložíme do chladničky, najlepšie do ďalšieho dňa.

 

Prajeme vám dobrú chuť.